alternativ, anatomi, behandler, behandling, fysiologi, Hørsholm, Ikke-kategoriseret, kinesiologi, neurologi, Nordsjælland, østen møder vesten, tilbud, yogafamilien, yogajordemoder, yogaventer

Kinesiologi-østen møder vesten

Vi har i yogacentret mødt Lisbeth der er kinesiolog og inviteret hende til at fortælle lidt om sig selv. Og så har jeg været så heldig at få lov til at prøve en behandling. Det kan du læse mere om længere nede sammen med et rigtig godt tilbud på behandling. Først lidt om Lisbeth og om hvad kinesiologi er.

 

Fortæl lidt om dig selv ?

Jeg hedder Lisbeth, er lærer og cand.pæd og har uddannet mig til kinesiolog for blandt andet at kunne hjælpe mennesker med indlæringsvanskeligheder. Jeg har taget uddannelsen som DK-kinesiolog og arbejder nu med mennesker med mange forskellige ønsker og behov.

 

Hvad er kinesiologi ?

Kinesiologi betyder ”Læren om bevægelse” og som kinesiolog arbejder jeg med muskeltest som værktøj til at mærke, om kroppen har energi nok til at gøre det arbejde, den skal. Et mål i kinesiologien er at hjælpe mennesker med at erkende deres egen kraft / power, så hvis du er gået i stå og går og bakser med noget, du ikke rigtigt kan få hul på og det, du plejer at gøre, ikke virker, så kan et forløb hjælpe dig med at få klarhed og komme videre. Hvis du vil vide endnu mere så meld dig til gratis foredrag her

 

Hvad kan du hjælpe med ?

Jeg kan hjælpe med at skabe bevidsthed om de underliggende strukturer, som styrer dit liv og gamle mønstre, sorg og uhensigtsmæssig adfærd, som kommer til at styre os, selvom vi prøver at undgå det. Kinesiologi er en kombination af den vestlige verdens viden om anatomi, fysiologi og neurologi og kinesisk filosofi og viden om meridian- og akupunkturlære og er en blid behandlingsform, hvor man arbejder direkte med kroppen, hvilket betyder at man hurtigt finder frem til det område, som har førsteprioritet.
Den kan både bruges som en dejlig måde at holde balancen på i hverdagen og til støtte, hvis man ønsker at arbejde med en fysisk, følelsesmæssig, mental eller spirituel udfordring. Det er en komplementær behandlingsform og kan derfor støtte op om og supplere andre behandlingsformer.
Min lærer, Annemarie Goldschmidt, beskriver kinesiologi således: ”Kinesiologi er en metode, som anvender testning af kroppens mange forskellige muskler til at få information om graden af energimæssig balance i et menneskes krop. I kinesiologien får man et fysisk / muskulært respons som et feedback fra det hele menneske. Musklernes respons giver ligeledes information om hvilke blide og enkle teknikker, den specifikke klient har brug for til at genoprette og vedligeholde en god sundhedstilstand og et godt helbred.”

 

Tak Lisbeth for at fortælle lidt om kinesiologi.

 

Mit besøg hos Lisbeth. Jeg har været så heldig at få lov at prøve en behandling hos Lisbeth og var rigtig spændt. Jeg vidste ikke så meget om kinesiologi inden og slet ikke om hvad der skulle ske under behandlingen, men glædede mig meget.
Efter lige at være landet i lokale,t skulle jeg ligge på en massagebriks mens Lisbeth roligt og respektfuldt forberedte min krop og sind på at skulle behandles. Med blid stemme og rolige bevægelser, fik hun min krop til ved hjælp af tryk-repons fra mine muskler, at tilkendegive positivt og negativt svar. Det var en uvant, men slet ikke ubehagelig fornemmelse, at min krop så at sige svarede på mine vegne når jeg eller den blev spurgt om noget.
Sammen fandt Lisbeth og jeg i løbet af sessionen frem til en målsætning jeg gerne ville arbejde hen imod og ved hjælp af min krops svar kunne Lisbeth arbejde med at fjerne eller opløse evt forhindringer i min krop der kunne hindre mig i at nå min målsætning. Samtidig kunne hun via de svar hun modtog fra min krops reaktioner finde frem til sætninger og små tekster der kunne gavne min vej mod min målsætning.
Efter behandlingen måtte jeg lige ligge lidt og samle mig inden jeg skulle tilbage til hverdagen. Jeg synes det er en super interessant og anderledes måde at arbejde med dine issues med hvad enten det er fysisk eller psykisk. Jeg skal ikke sidde og tale og tale om det jeg gerne vil arbejde med, og måske i den proces bevæge mig væk fra fokus. I Lisbeths behandling kommunikeres direkte med kroppen og det føles som at en del forstyrrende støj bliver skåret fra og at der arbejdes direkte med den problemstilling man nu må have. Jeg glæde mig meget til opfølgende behandling hos Lisbeth.

 

Lisbeth har lavet et rigtig godt tilbud til vores elever

15% rabat på alle behandlinger, hvis du er elev i yogacentret, frem til 1. juli 2019. En afbalancering varer ca. 1,5 timer, første gang dog lidt længere og børn ofte kortere. Lisbeth behandler i Gentofte og på Amager og du kan læse mere om hende her hvor du også kan læse om hendes lille bog ”Her er jeg”, som kan købes i Yogacentret i Hørsholm.

 

Mange hilsner Line

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *